Stopp i avloppet? Våra rörmokare i Norrtälje löser det!

Med åren kommer ditt avloppssystem att bygga upp en beläggning som består av fett, smuts, hår och annat avfall som leder till att vattenflödet försämras och till sist att det blir stopp i avloppet. Här kan du läsa mer om hur rörmokare i Norrtälje kan hjälpa dig med ditt avlopp.

Att få stopp i avloppet är aldrig roligt eftersom det begränsar dina möjligheter att använda en toalett, dusch eller ett handfat. Har du dessutom bara en toalett blir det ett akut problem som behöver lösas snarast så de boende inte drabbas för hårt av de olägenheter det medför. Om du har fått stopp i ditt avlopp kan du kontakta oss på Sjödins VVS. Våra behöriga rörmokare i Norrtälje kan snabbt hjälpa dig att åtgärda problemet.

 

Olika metoder för att åtgärda stopp i avlopp

Vilka metoder som man behöver använda för att åtgärda stopp i avlopp beror oftast på var stoppet sitter. Är det stopp i toaletten kan det bero på att något har fastnat i avloppet som exempelvis papper, ett mindre klädesplagg eller något av barnens leksaker. I köket beror ett stopp i avloppet oftast på att det samlas smuts, fett och avfall i vattenlåset. Ett stopp i avloppet kan också bero på att fett, hår och andra avlagringar har byggt upp en tjock beläggning i avloppsrören som till slut lagrats tätt nog att inget avloppsvatten kan rinna igenom. Skulle du ha liknande problem med VVS i Norrtälje med omnejd kan våra behöriga rörmokare hjälpa dig.

 

Lokala avloppsstopp

Ett lokalt stopp i avloppet kan oftast lösas genom att man öppnar upp vattenlåset under ett handfat eller vid köksbänken och rengör låset från all smuts, fett och hår. I en toalett kan ett lokalt stopp ibland lösas genom att man tar ut det som hamnat i toaletten. I vissa fall kan man lösa ett stopp i avloppet själv genom att använda sig av diskmedel och varmt vatten. Man bör dock undvika att använda frätande soda eller liknande kemikalier då dessa medel kan förvärra skadan.

 

Anlita rörmokare i Norrtälje för ditt stopp i avloppet

Om du inte lyckas lösa stoppet själv kan du kontakta en behörig rörmokare i Norrtälje som hjälper dig. Rörmokaren kan öppna upp vattenlås eller avlägsna vitvaror för att hantera lokala stopp. Om stoppet sitter längre ned i avloppet kan en spiralfjäder föras in som rensar bort det som bidrar till att det blir stopp i avloppet. I svåra fall kan det krävas att avloppet spolas med högtryck för att få bort alla beläggningar som bidrar till att det blir stopp.

 

Kontakta oss när du behöver hjälp med ditt avlopp

Sjödin VVS utför alla typer av tjänster inom VVS som exempelvis installationer, badrumsrenovering och montering av värmepumpar. Våra rörmokare i Norrtälje kan också hjälpa dig att åtgärda stopp i ditt avlopp, snabbt och effektivt. Självklart har vi på Sjödins VVS alla nödvändiga försäkringar så att du kan vara trygg med våra arbeten. Kontakta oss om du behöver hjälp med att rensa ditt avlopp eller vill få mer information om våra tjänster. 

Boka ett kostnadsfritt hembesök med en av våra rörmokare

Om du vill få hjälp med din VVS av våra rörmokare i Norrtälje kan du boka ett kostnadsfritt möte med oss. Då kan vi inspektera ditt projekt, lämna tips och höra dina önskemål, utan förpliktelser.